Na zámku Schloss Hof budú mušketieri zachraňovať grófku

07.05.2016 Celý región

Bratislava/Schloss Hof 7. mája (TASR) – Mušketieri ako hostia na zámku Schloss Hof je názov nového podujatia v areáli bývalého letného sídla princa Evžena Savojského a panovníčky Márie Terézie. Na rakúskom území neďaleko Bratislavy sa uskutoční cez víkend (7. a 8. mája) so začiatkom o 15. hodine.

"Vystúpenie troch mušketierov pod vedením D'Artagnana je veľmi pekné divadlo, ktoré predvedú kvalifikovaní jazdci a ešte kvalifikovanejší zástupcovia konskej ríše. Návštevníci sa tak môžu ponoriť do starých časov džentlmenov a bojovníkov a pozrieť, ako mušketieri zachránia grófku Annu," uviedla pre TASR sprievodkyňa na zámku Barbora Hromjáková.

Dejový príbeh z 18. storočia sa odohrá na slávnostnej zámockej lúke, kde na počesť princa Eugena vyhlásilo knieža Sternberg veľkolepý turnaj. Odvážni jazdci ukážu svoju šikovnosť pri rozmanitých dobových disciplínach. Ale byť len zručný v jazde na koni a šikovne zdolávať prekážky nebude stačiť. Do diania vstúpi nečestný Rochefort a sestra kniežaťa Sterneberga, grófka Anna, ktorá sa vybrala na víkendovú prechádzku na koči, sa stane obeťou únosu. Diváci budú sledovať, či sa podarí trom mušketierom Aramisovi, Athosovi a Porthosovi spolu s D'Artagnanom po napínavom boji oslobodiť grófku a zvíťaziť nad zlom.

Okrem tejto dobrodružnej zábavy v dobových kostýmoch a s dávkou napätia môžu návštevníci prechádzkou po zámockých pastvinách nahliadnuť do zvieracích príbytkov, kde spoznajú nové mláďatká bielych somárikov a prírastky iných vzácnych zvierat na zámockom statku.

Ďalšou novinkou na tomto zámku chce jeho vedenie potešiť seniorov nad 60 rokov. V ich ponuke do konca mája je kulinársko-kultúrny zážitok počas každého utorka. Návštevu rozkvitnutého záhradného barokového komplexu a expozícií si spestria sladkým či slaným olovrantom v tamojšej cukrárni alebo reštaurácii.
 

Vyberte región